• December 4, 2023

Trainen tijdens de zwangerschap – de beste manier om je voor te bereiden op de bevalling

Hoewel sommige vrouwen misschien denken dat het het beste is om het rustig aan te doen tijdens de zwangerschap, hebben veel onderzoeken bewezen dat dat helemaal niet het geval is; vrouwen die tijdens hun zwangerschap sporten, krijgen gezondere, zwaardere, langere baby’s dan degenen die dat niet doen. Lichaamsbeweging kan ook grote mentale voordelen hebben en een moeder helpen zich kalm en ontspannen te voelen. Er zijn ook veel oefeningen beschikbaar die zijn afgestemd op het zwangere lichaam. Het is echter essentieel om een arts te raadplegen voordat u met een trainingsroutine begint.

Bewegen tijdens de zwangerschap kan veel problemen voorkomen die anders kunnen ontstaan; enkele van de meest voorkomende zijn de scheiding van de buikspieren en zwangerschapsdiabetes. De zwangere moeder heeft veel keuzes als het gaat om het soort oefening dat ze wil doen.

Kegels of bekkenbodemoefeningen helpen veel van de vaginale problemen, zoals incontinentie tijdens de zwangerschap, te voorkomen. Deze oefeningen kunnen op elk moment van de dag gedurende slechts een paar minuten per keer worden gedaan. Yoga is een geweldige optie voor de moeder die de voorkeur geeft aan bemiddeling en ontspanning; yoga helpt ook met flexibiliteit, en de verkregen kracht zal een groot verschil maken als de voorbereiding bevalling oefeningen komt.

Pilates is ook een andere geweldige optie die helpt om de benen en buikspieren te versterken, wat ook zal helpen bij de bevalling. Aqua-aerobics is goed voor de mama die graag zwemt en wandelen is vaak de meest populaire vorm van lichaamsbeweging die wordt gekozen door zwangere vrouwen.

Er zijn honderden verschillende video’s beschikbaar voor zwangerschapsoefeningen die het gemak bieden van trainen in je eigen huis en op elk moment van de dag. Het huren van een paar van de bibliotheek biedt de geweldige mogelijkheid om de aanstaande moeder de oefening te laten vinden die precies bij haar past.

Veel vrouwen gaan ook graag naar fitnesslessen die speciaal zijn ontworpen voor aanstaande moeders. Dit geeft vrouwen vaak de kans om te praten en een band op te bouwen over hun respectievelijke zwangerschappen en veel van de leraar te leren.

Tenzij uw arts heeft geïnstrueerd dat lichaamsbeweging moet worden vermeden, kunnen zwangere vrouwen comfortabel tot 30 minuten per dag, drie tot vier dagen per week, bewegen. Zorg er tijdens het sporten voor dat u zich bewust bent van uw lichaam en als er enig ongemak optreedt, zoals maagpijn of duizeligheid, stop dan met trainen en raadpleeg een arts. Zwangere vrouwen zijn ook vaak vatbaarder voor veelvoorkomende sportgerelateerde blessures, dus het is belangrijk om schoenen met veel steun en goede trainingskleding te dragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *